Nyomtatott egyedi tapéta

Nyomtatott egyedi tapéta

A nyomtatott tapéta által egyedi falfelületeket alkothat otthonába, irodájába. Lehetőség van egyedi tapéta csík, de akár egész falfelületet beborító tapéták kivitelezésére is. Az e fajta poszternyomtatás a belsőépítészetben egy rohamosan fejlődő és magának teret követelő ágazat.

A tapéta nyomtatás alapanyaga: különféle textúrával rendelkező latex alapanyagok,  melyek kielégítik a tűzterjedéssel kapcsolatos előírásokat. A latexnek köszönhetően az általunk használt tapéta tapétaragasztóval bekenve is megőrzi rugalmasságát és nem szakad könnyen.

Felhasználása

A fotó tapéta teljes vagy részleges falfelületek díszítésére, lefedésére alkalmas. Közvetlenül a falra kerül ragasztásra, így nincs korlátozva a mérete.

Egyedi tapéta készítéshez, nyomtatáshoz kérje egyedi ajánlatunkat az office@colorpointadvertising.ro címen, vagy telefonon a 0746 100 891 -es számon.

A nyomtatott poszter tapéta felragasztásának általunk ajánlott menete a következő:

1. Az előkészítés megkezdése előtt a kiválasztott falfelületre mérje ki, majd halványan ceruzával rajzolja fel a tapétacsíkok helyét. Hogy meglepetések ne érjenek, célszerű az ívek helyét előre kijelölni.

2. A falfelületet a régi tapéta- és ragasztóanyag maradványok, csavarok, szegek eltávolításával készítse elő. Minden egyenetlenséget simítókéssel (spakli) kaparjon le, a repedéseket és lyukakat tisztítsa ki, majd megfelelő tömítő- (glett) anyaggal tömítse. Ezek után az egész felületet igen vékonyan glettelje át, ügyelve arra, hogy a felesleges mennyiséget maradéktalanul eltávolítsa. Száradás után csiszolópapírral dörzsölje át az egész falrészt, így biztosítsa az egyenletes, sima felületet. A tapétázandó felület tiszta, száraz, por-, zsír-, penész és repedésmentes kell, hogy legyen.

3. Amennyiben az Ön által használt tapéta nem öntapadós hátú, az előző pont szerint kezelt falfelületet kenje be a híg tapétaragasztóval.  Ugyanezzel a híg ragasztóval kenjen be annyi aljzattapétát (az újságpapír vagy csomagolópapír a célnak tökéletesen megfelel), amennyi a poszter által takart felület. Majd azt az előkészített – közben már kissé megszáradt – falrészre egymás mellé , fedés nélkül illesztve, puha kefével való simítással ragassza fel a tapétacsíkokat.

A 2. és 3. pontban leírtakkal tulajdonképpen a falat impregnáltuk, így megakadályozzuk, hogy felragasztás után a ragasztóanyagból a vakolat a nedvességet kivonja és a poszter a leggondosabb felragasztás ellenére is felhólyagosodjon, feltáskásodjon. Az impregnált felületet hagyja megszáradni (24 óráig).

Az öntapadós hátú tapéta különösebb előkészítés nélkül is felragasztható, ehhez a 2. és a 3. pontban leírtak végrehajtása szükségtelen. Ez utóbbit átfedéssel kell felragasztani ez kb 1-2 cm, de a grafika adja az átfedés mértékét. Puha kefével vagy raklival simítsuk a tapétát a falra.

Jó kivitelezést!

Megrendelés 

Megrendelését az office@colorpointadvertising.ro címre küldheti vagy eléri kollégánkat a 0746 100 891 -es telefonszámon.